Blog

Home   »   LEGO spelletjes kinderfeestje: voor een LEGO feestje!

LEGO spelletjes kinderfeestje; want ieder feestje is leuker met LEGO spelletje! Dus of je nu een compleet LEGO kinderfeestje organiseert of eigenlijk een ander thema hebt voor het partij’tje, deze spelletjes vinden kinderen altijd luk!
Ben je op zoek naar draaiboek lego feestje?

Cadeaus uitpakken

Zorg voor LEGO blokjes in verschillende kleuren, zoveel kleuren als er gasten zijn en dit twee keer. Dus als er 6 gasten komen, zorg dan voor zes verschillende blokjes x2.
Geef elke gast bij een blokje in een bepaalde kleur. Het andere blokje doe je in een leuke schaal. De jarige Job of Jet pakt met de ogen dicht telkens één LEGO steentje. De gast met het matchende blokje mag het cadeautje geven.

Bouwwedstrijd

Voor veel kinderen het hoogtepunt van het kinderfeestje; de bouwwedstrijd! Geef een thema en spreek een tijd af. En bouwen maar!
Je kunt 1 of meerdere winnaars kiezen aan het einde of iedereen gewoon laten winnen. Je kunt er overigens ook voor kiezen om er geen wedstrijd van te maken, maar de kinderen gewoon lekker te laten bouwen! Wat vind je van deze ideeën voor LEGO spelletjes kinderfeestje?

LEGO Bingo

Dat is altijd leuk! Doe LEGO blokjes op de kaarten of een chipje, wat ze op mogen eten als ze het plaatje hebben.

LEGO blokje poepen

Zoals het bekende spel spijkerpoepen. Gebruik alleen geen bierflesje maar een vaasje. Of maak een vaasje van LEGO, als je het echt origineel wilt doen.

LEGO prik

Zoals ezeltje prik, maar dan met een LEGO versie. Je kunt hier een Ninjago spel versie huren, maar natuurlijk ook zelf een afbeelding gebruiken.

Samen een toren bouwen

Hoe hoog kunnen we samen een toren bouwen totdat hij omvalt. Dit kun je met elkaar goed, apart of juist in groepjes tegen elkaar. Geef ze een vast tijd, stel de timer in en bouwen maar. Leuk om te zien hoe fanatiek ze worden of hoe ze juist heel goed kunnen samen werken. Bang dat je niet genoeg LEGO hebt? LEGO huren doe je gemakkelijk bij ons.

Memoryspel

Dit kan op een aantal manieren;

  • Doe onder bekertjes LEGOblokjes of minifiguurtjes, van alles 2x dezelfde. Zorg dat je niet door de bekertjes heen kunt kijken! Laat ze om de beurt 2 bekers omdraaien, net als memory dus.
  • Maak zelf een memoryspel met Lego-afbeeldingen. Plak foto’s van verschillende Lego-stukken op karton en snijd ze uit om kaartjes te maken. Leg de kaartjes met de afbeeldingen naar beneden op een tafel en laat de kinderen om de beurt twee kaartjes omdraaien. Als ze een paar hebben gevonden, mogen ze de kaartjes houden. Degene met de meeste paren wint.

Lepelrace met een blokje

Meestal doe je de lepelrace met een ei op de lepel, maar kies nu voor een LEGO blokje. Maak het parcour wat moeilijker; een blokje blijft tenslotte meestal wel zitten. Of zorg voor hele kleine blokjes, nopjes en doe hier een schep van op de lepel. Degene die de meeste overhoudt, die wint!

Raad het aantal blokjes

Doe een aantal blokjes in een doorzichtige schaal of bak. Laat de gasten op een briefje schrijven hoeveel ze denken dat het er zijn. Aan het eind van het feestje kijk je wie er het dichtst bij zat. Als je het leuk vindt, dan kun je de winnaar een prijsje geven.

LEGO snelbouwwedstrijd

Zorg voor een aantal dezelfde polybags of andere kleine bouwwerken. Het is belangrijk dat ze allemaal hetzelfde zijn.
Zet een stopwatch en bouwen maar! Wie heeft het het snelst gebouwd?

Stoelendans

Zorg voor net zoveel stoelen als er kinderen zijn en zet ze in een kring. Zet de muziek aan, natuurlijk met het LEGO lied! Laat de kinderen om de stoelen heen dansen. Als de muziek stopt, moet iedereen op een stoel gaan zitten. Dan haal je een stoel weg en start je de muziek weer. Weer dansen de kinderen om de stoelen totdat de muziek stopt. Degene die geen stoel heeft is af. Herhaal dit tot er nog maar een stoel staat. Diegene die als laatste nog zit heeft gewonnen.

LEGO quiz

Stel vragen om te controleren of ze écht de allergrootste LEGO fans zijn! Hoe ouder de kinderen zijn, des te moeilijker je de vragen kunt maken.
1. Hoe heet de meester van Ninjago? – Sensei Woo
2. Hoe heet het blonde meisje van LEGO Friends? – Stephanie
3. Uit welk land komt LEGO? – Denemarken
4. Hoeveel Nexo Knights (de figuren) zijn er? 5, Clay, Aron, Axel, Macy, Lance
5. Hoe heet de slechterik van Star Wars? – Darth Vader
6. LEGO maakte niet altijd blokjes, wat voor speelgoed maakten ze eerst? – houten speelgoed
7. Welk minifiguurtje zit er vaker in sets, politie of brandweer? – politie

Ninjago spelletjes

  • LEGO blokjes verplaatsen met Chinese stokjes. Niet vals spelen, maar wie heeft ze het eerste in de schaal of bak?
  • Maak een specifieke LEGO Ninjago quiz, met allemaal vragen over Ninjago en de Ninja’s. Jouw zoon of dochter weet hier vast alles van; dus het is extra leuk als je hem of haar de quiz laat maken.
  • Schrijf jouw Ninjago naam

Lego-schatzoeken

Verstop Lego-stukjes of minifiguren in de feestlocatie of in de tuin en laat de kinderen ze zoeken. Degene die de meeste stukjes vindt, wint een prijs.

Bouw en race

Laat de kinderen hun eigen Lego-auto’s bouwen en organiseer vervolgens een racewedstrijd. Maak een racebaan en markeer een start- en finishlijn. Laat de auto’s één voor één racen en bepaal de winnaar op basis van wie als eerste over de finishlijn gaat.

Bouw estafette

Maak teams en geef elk team een stapel Lego-blokken. De eerste persoon in elk team begint met het bouwen van een structuur en geeft dan de stenen door aan de volgende persoon. Het team dat als eerste de structuur voltooit, wint.

Raad de bouw

Laat een kind een Lego-model bouwen zonder dat de anderen het kunnen zien. Bedek het model en laat de andere kinderen proberen te raden wat het is. Het kind dat het correct raadt, mag daarna zijn eigen model bouwen.

Lego-torenbalans

Geef elk kind een gelijk aantal Lego-stenen en daag ze uit om een zo hoog mogelijke toren te bouwen zonder dat deze omvalt. Degene wiens toren het hoogst is voordat deze omvalt, is de winnaar. Dit spel kan zowel individueel als in teams worden gespeeld.

Stop-motionfilmpjes

Laat de kinderen samenwerken om stop-motionfilmpjes te maken met Lego. Geef ze kleine verhalen of scenario’s om na te spelen met Lego-figuurtjes en achtergronden. Ze kunnen foto’s maken van elke beweging en deze samenvoegen om een geanimeerd filmpje te maken. Het resultaat kan aan het einde van het feestje worden getoond.

Lego-guessing game

Vul een grote bak met Lego-stukken en laat de kinderen om de beurt een handvol stukken uitkiezen zonder naar de bak te kijken. Ze moeten dan binnen een bepaalde tijd raden welke stukken ze hebben. Dit spel test hun kennis van Lego-stukken en kan leuk zijn voor zowel beginners als Lego-experts.

Bouw een parcours

Geef de kinderen de opdracht om met Lego een parcours te bouwen met obstakels en uitdagingen. Ze kunnen bijvoorbeeld bruggen, tunnels, hindernissen en sprongen maken. Laat ze vervolgens hun eigen Lego-auto’s of minifiguren gebruiken om het parcours af te leggen en te zien wie de snelste tijd haalt.

Snelle spelletjes

Kinderfeestjes gaan nooit zoals je hebt gepland; soms heb je tijd te kort en soms juist nog wat tijd over! Met deze snelle tips kun jij het partij’tje zeker compleet maken!

  • Wie bouwt in een minuut de hoogte toren? Een korte versie, kan altijd tussendoor.
  • Cadeautjes verstoppen. Met warm/ koud (dichterbij/ verder weg) het cadeautje zoeken.
  • Kleur een kleurplaat of een LEGO masker.
  • Niet echt een spelletje natuurlijk, maar een LEGO film is altijd een goed rustmoment tijdens het kinderfeestje. Misschien heb je al een LEGO film zoals de Ninjago film of de Batman film. Op Netflix staan vaak ook wat LEGO afleveringen.

Vergeet niet om voldoende Lego-blokken en accessoires beschikbaar te hebben, LEGO huren dat doe je gewoon bij ons! Zorg ervoor dat er voldoende begeleiding is om de kinderen te helpen bij de spellen. Veel plezier op het Lego kinderfeestje met deze LEGO spelletjes kinderfeestje!