Blog

Home   »   LEGOLAND Scheveningen; Discovery Centre

Legoland Scheveningen; wat voluit Legoland Discovery Centre Scheveningen heet,  is een waar paradijs voor LEGO-fans van alle leeftijden*. Met zijn kleurrijke bouwwerken, spannende attracties en interactieve ervaringen biedt het centrum een onvergetelijk avontuur voor het hele gezin. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis naar Legoland Scheveningen en ontdekken we waarom het een must-visit bestemming is voor LEGO-liefhebbers.

Een Wereld van LEGO Creativiteit

Voor korting legoland Scheveningen; kijk hier.

Zodra je Legoland Den Haag binnenstapt, word je overweldigd door de immense hoeveelheid LEGO-stenen en bouwwerken om je heen. Het centrum herbergt verschillende thematische zones, waaronder een MINILAND, waar je iconische gebouwen en landschappen van Nederland in miniatuurformaat kunt bewonderen. Van de grachten van Amsterdam tot de indrukwekkende windmolens, elk detail is met uiterste precisie nagemaakt met behulp van LEGO-stenen. Het is een geweldige gelegenheid om jezelf onder te dompelen in de Nederlandse cultuur terwijl je je verwondert over de creativiteit en het vakmanschap dat in elk bouwwerk is gestoken.

Spannende Attracties

Naast het bewonderen van de bouwwerken, biedt Discovery Centre Scheveningen Legoland ook een scala aan spannende attracties. Stap aan boord van de LEGO City Builder-rit en beleef een virtuele rit door de stad, waarbij je je eigen creaties kunt toevoegen aan de stad terwijl je langs herkenbare LEGO-gebouwen vaart. Durf jij het avontuur aan? Ga dan naar de Pirate Island Adventure en laat je meenemen op een interactieve schattenjacht, waarbij je op zoek gaat naar verborgen LEGO-schatten en ontsnapt aan piraten. Deze attracties zorgen voor plezier en opwinding voor zowel kinderen als volwassenen.

Bouwplezier en Workshops

Een van de hoogtepunten van Legoland Discovery Centre Scheveningen is de bouwzone, waar je je eigen LEGO-creaties kunt maken. Laat je fantasie de vrije loop terwijl je met duizenden LEGO-stenen speelt en je eigen meesterwerk bouwt. Er zijn ook speciale workshops waar je nieuwe bouwtechnieken kunt leren en zelfs met een LEGO-meesterbouwer kunt samenwerken om geavanceerdere creaties te maken. Deze activiteiten bevorderen niet alleen de creativiteit, maar ook de fijne motoriek en het probleemoplossend vermogen.

Ontmoet LEGO Personages

Tijdens je bezoek aan Legoland Discovery Centre Scheveningen kun je ook enkele van je favoriete LEGO-personages ontmoeten. Van LEGO Batman tot Emmet uit The LEGO Movie, er zijn tal van mogelijkheden om je helden in levenden lijve te zien. Kinderen kunnen met hen op de foto en hun favoriete LEGO-personages omarmen, waardoor het bezoek nog specialer wordt.

Verjaardag vieren

Het is op dit moment niet mogelijk om een echt LEGO feestje te organiseren bij Legoland Scheveningen. Wel kun je ‘gewone’ kaartjes boeken en op de dag zelf aan de kassa laten weten dat er een jarige in het gezelschap zit! Wij zullen dan ons uiterste best doen om de jarige speciaal te laten voelen en een leuke dag te bezorgen. Daarnaast kan de jarige met zijn/haar vrienden of familie op de foto met een hele coole taart gemaakt van LEGO® stenen met daarop de leeftijd van de jarige & het aantal kaarsjes.

Voor welke leeftijden

Legoland Scheveningen richt zich op families met kinderen in de leeftijd 3-10 jaar. Let op; als volwassene, zonder kinderen, mag je niet naar binnen! Zelf zeggen zij hierover; “Om een constant kindvriendelijke speelomgeving te garanderen, laten we geen groepen volwassenen, volwassen stellen of volwassenen alleen binnen. –  Dat gezegd hebbende realiseren we ons goed dat de populariteit van het LEGO® steentje zich niet laat beperken en dat er fans bestaan in alle leeftijden en hoedanigheden. Dat is ook de reden dat we regelmatig “adults only” evenementen organiseren waarbij bepaalde afdelingen van het centre opengesteld zijn, zoals bijvoorbeeld MINILAND, en er aanvullende activiteiten worden georganiseerd zoals presentaties of lessen om te compenseren dat volwassenen van veel onderdelen van de attractie geen gebruik kunnen maken.”

Educatieve voordelen

Legoland Discovery Centre Scheveningen is niet alleen een geweldige bestemming voor een dagje uit, maar het biedt ook educatieve voordelen. Het bevordert de ontwikkeling van kinderen door middel van spel en creativiteit, waarbij ze leren samenwerken, probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen en hun verbeelding stimuleren. De interactieve workshops en ontmoetingen met LEGO-personages voegen een extra dimensie toe aan het leerzame aspect van het centrum.

Bovendien is Legoland Discovery Centre Scheveningen goed georganiseerd en gastvrij voor bezoekers. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam, waardoor je je meteen welkom voelt. De faciliteiten zijn schoon en goed onderhouden, en er zijn ook eetgelegenheden waar je kunt genieten van een hapje en drankje tussen het plezier door.

Weetjes over Legoland Scheveningen

 • Het is het eerste Legoland Discovery Centre in Nederland en daarom wordt het ook wel Legoland Nederland genoemd. Er zijn er veel meer; je hebt er bijvoorbeeld ook eentje in Oberhausen, Brussel en Berlijn. Hier zie je een overzicht.
 • Mensen denken wel eens dat het een Legoland zoals in Billund is, maar dat is niet zo. Het is meer een park zoals Plopsa Indoor.
 • Legoland Scheveningen ligt gelegen aan de prachtige kust van Nederland. Scheveningen is een gedeelte van Den Haag. Jouw bezoek is dus prima te combineren met een bezoek aan het strand of een dagje winkelen in de stad.
 • Om je bezoek aan Legoland Discovery Centre Scheveningen zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het raadzaam om van tevoren je tickets online te boeken. Dit voorkomt lange wachtrijen en zorgt ervoor dat je volop kunt genieten van alle attracties en activiteiten.
 • Legoland Discovery Centre Scheveningen zou in 2019 de deuren openen, maar er waren te weinig legobouwers om de kunstwerken van LEGO te bouwen. De datum is toen met een jaar verschoven, maar daarna werd het weer uitgesteld door corona. Uiteindelijk werd het geopend op 24 juni 2021.
 • Het personeel van het centrum wordt Brickmasters genoemd: Het vriendelijke personeel van Legoland Discovery Centre Scheveningen staat bekend als Brickmasters. Ze staan altijd klaar om bezoekers te helpen en te begeleiden tijdens hun LEGO-avontuur.
 • Het café serveert LEGO-vormige snacks: In het café van het centrum kun je genieten van heerlijke hapjes en drankjes, waaronder snacks die de vorm hebben van LEGO-stenen.
 • Legoland Discovery Centre Scheveningen biedt exclusieve LEGO-sets: De winkel van het centrum heeft exclusieve LEGO-sets die je nergens anders kunt vinden. Dit zijn speciale edities en unieke bouwpakketten die perfect zijn voor verzamelaars en LEGO-enthousiastelingen.

Wat kun je zien

 • Het centrum heeft meer dan 1,5 miljoen LEGO-stenen: Er zijn meer dan 1,5 miljoen LEGO-stenen aanwezig in Legoland Discovery Centre Scheveningen, waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn om te bouwen en te creëren.
 • Het MINILAND bevat meer dan 10.000 LEGO-minifiguren: In het MINILAND van het centrum zijn meer dan 10.000 LEGO-minifiguren te vinden. Elk van deze minifiguren is met de hand geplaatst om de scènes tot leven te brengen.
 • De grootste LEGO-bouwwerken in het centrum zijn de 4-meter hoge Euromast en de 7-meter lange Rotterdamse haven: Deze indrukwekkende LEGO-bouwwerken zijn enkele van de grootste en meest gedetailleerde creaties in het centrum.
 • Het centrum heeft een speciale DUPLO Village: Speciaal ontworpen voor jongere kinderen, heeft Legoland Discovery Centre Scheveningen een aparte DUPLO Village waar peuters en kleuters veilig kunnen spelen met grotere LEGO DUPLO-stenen.

Wat is er te doen

 • Er worden regelmatig bouwwedstrijden georganiseerd: Legoland Discovery Centre Scheveningen organiseert regelmatig bouwwedstrijden waar bezoekers hun bouwvaardigheden kunnen laten zien en kans maken op prijzen.
 • Je kunt je eigen LEGO-minifiguur maken: In de winkel van het centrum is er een speciale “Minifigure Factory” waar je je eigen LEGO-minifiguur kunt samenstellen. Kies je hoofd, lichaam, benen en accessoires om een uniek personage te maken.
 • Het centrum heeft een interactieve bouwzone genaamd Earthquake Tables: In de Earthquake Tables-zone kun je je bouwwerken testen op stabiliteit door ze te plaatsen op trillende tafels. Het is een leuke uitdaging om te zien hoe goed je LEGO-creaties bestand zijn tegen aardbevingen.
 • Het centrum heeft een jaarlijkse “LEGO Friends’-dag: Elk jaar organiseert Legoland Discovery Centre Scheveningen een speciale dag gewijd aan de populaire LEGO Friends-personages. Er zijn leuke activiteiten, meet-and-greets en speciale bouwwedstrijden rond dit thema.

Wat kost Legoland Scheveningen?

Net zoals bij andere parken loont het om voor een korting te gaan. Voor korting op Legoland Scheveningen; kijk hier. Een kortingscode legoland Scheveningen heb je niet nodig en voor zover wij weten is er geen social deal legoland Scheveningen.

Hoelang duurt een bezoek aan Legoland Scheveningen?

Gemiddeld duurt een bezoek aan een LEGOLAND® Discovery Centre 2 uur. Met een ticket mag je de attractie 2,5 uur lang bezoeken. Daarna heb je nog voldoende tijd om je bouwwerk af te ronden en je klaar te maken voor vertrek.

Hoeveel zones kan je ontdekken in Lego Discovery Centre?

 

Kortom, een bezoek aan Legoland Discovery Centre Scheveningen is een betoverende ervaring vol plezier, creativiteit en ontdekking. Of je nu een LEGO-liefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een geweldig dagje uit met het gezin, dit centrum zal je verwachtingen overtreffen. Dompel jezelf onder in de wereld van LEGO en laat je verbeelding de vrije loop.