Selecteer een pagina

Blog

Home   »   Maak zelf LEGO chocolade poppetjes of blokjes
Ben je op zoek naar iets leuks en lekkers in het LEGO thema, bijvoorbeeld als traktatie, als aankleding van een LEGO feestje of gewoon om de kinderen te verrassen? Maak zelf deze LEGO chocolade poppetjes of blokjes! Wij vertellen je graag hoe.

Instructies voor het maken van LEGO-chocolaatjes

Benodigdheden:

 • Een LEGO-chocolademal (te huur of te koop via 123bouwsteentjeshuren.nl).
 • Chocolade (melk-, puur-, of witte chocolade, afhankelijk van je voorkeur).
 • Een magnetron of een pan met warm water voor het smelten van de chocolade.
 • Een spatel of lepel om de gesmolten chocolade in de mal te gieten.
 • Optioneel: kleurstoffen voor het aanpassen van de chocoladekleur.

Stap 1: Smelt de chocolade

Zorg er eerst voor dat je alle benodigdheden in huis hebt! Breek of snijd daarna de chocolade in kleine stukjes zodat het gelijkmatig kan smelten.
Je kunt de chocolade smelten in een magnetron (op lage temperatuur, in intervallen van 15-20 seconden, goed roeren tussen de intervallen) of au bain-marie in een pan met warm water. Persoonlijk vind ik de au bain-marie manier makkelijker; hierbij plaatst je een kom met de chocolade die je wilt smelten boven een pan met heet water.

Stap 2; Bereid de LEGO-chocolademal voor

Zorg dat je een LEGO mail hebt én dat hij schoon en droog is voordat je begint! Wij verhuren verschillende mallen in onze feestpakketten, maar je kunt ze ook gebruiken.
Let op; als je verschillende kleuren chocolade wilt gebruiken, smelt dan elke kleur afzonderlijk en giet ze in verschillende delen van de mal.

Stap 3: Vul de mal

Gebruik een spatel of lepel om de gesmolten chocolade voorzichtig in de mal te gieten. Vul elk compartiment volledig, maar zorg ervoor dat er geen overtollige chocolade op de mal blijft liggen. Anders kun je dat er later wel weer afhalen, maar dat is natuurlijk wel weer extra werk. Tik zachtjes met de mal op het aanrecht of een vlakke ondergrond om eventuele luchtbellen te verwijderen.

Stap 4: Afkoelen

Plaats de gevulde in de koelkast en laat de chocolaatjes volledig uitharden. Dit duurt meestal 1-2 uur.

Stap 5: Verwijder de chocolaatjes

Als de chocolade volledig is uitgehard, verwijder dan voorzichtig de chocolaatjes uit de mal. Je kunt dit doen door de mal voorzichtig te buigen of door de chocolaatjes eruit te duwen. Als er toch nog wat extra chocolade aanzit; haal dit er dan voorzichtig af. Vergeet niet om je LEGO-chocolaatjes op een koele plek te bewaren om te voorkomen dat ze smelten

Wanneer maak je LEGO chocola’tjes

Deze LEGO-chocolaatjes zijn lekker, leuk en veelzijdig en kunnen voor verschillende gelegenheden worden gebruikt. Hier zijn enkele suggesties:

 • LEGO-chocolaatjes zijn perfect voor kinderfeestjes, vooral als het thema gerelateerd is aan LEGO of bouwblokken. Ze kunnen dienen als feestgunsten of als onderdeel van een snoepbuffet.
 • Of het nu een verjaardagsfeest, een jubileum of een andere viering is, als het evenement een LEGO-thema heeft, voegen LEGO-chocolaatjes een leuke en smakelijke touch toe.
 • Als je de ruimte hebt, dan is het ook een leuke activiteit bij een kinderfeestje.
 • Je kunt LEGO-chocolaatjes als kleine geschenken geven, bijvoorbeeld als bedankje voor gasten op een bruiloft, een babyshower, bedankje voor de juf of een andere speciale gelegenheid.
 • Ze zijn geweldig als traktaties voor kinderen op school of andere groepsbijeenkomsten.
 • De chocolaatjes in de vorm van een lego poppetje of blokje zijn natuurlijk perfect voor iedereen die van LEGO houdt, ongeacht de gelegenheid. Je kunt ze gewoon maken als een leuke verrassing voor LEGO-enthousiastelingen.
 • Als je de LEGO-chocolaatjes in verschillende kleuren maakt, kunnen ze worden aangepast aan specifieke kleurenschema’s, waardoor ze geschikt zijn voor allerlei creatieve evenementen, zoals kunsttentoonstellingen of ambachtelijke beurzen.
 • Pas de kleuren van de chocolaatjes aan om bij verschillende feestdagen te passen, zoals Kerstmis, Pasen, Halloween, en Valentijnsdag. Ze kunnen een leuke en smakelijke toevoeging zijn aan feestelijke vieringen.
 • Soms is er geen specifieke gelegenheid nodig om van LEGO-chocolaatjes te genieten. Je kunt ze gewoon maken voor jezelf of je gezin om van te smullen.

Kortom, LEGO-chocolaatjes zijn geschikt voor veel verschillende gelegenheden, en je kunt ze aanpassen aan de specifieke thema’s en kleuren die passen bij de gebeurtenis waarvoor je ze wilt gebruiken. Ze voegen een leuke en persoonlijke touch toe aan elke viering.