Blog

Home   »   Kinderfeestje LEGO; zo organiseer jij het thuis!

Kinderfeestje LEGO; ben je gek op LEGO, LEGO en nog eens LEGO? Nodig al je vrienden uit en bouw samen een écht LEGO feestje!

Kinderfeestje LEGO vieren

Vanaf groep 2 vieren veel kinderen hun partij’tje, een kinderfeestje met vriendjes en vriendinnetjes van school en uit de klas. Vaak wordt er gekozen voor een woensdagmiddag of vrijdagmiddag uit school. Als de kinderen een continurooster hebben, dan kan het ook op een van de andere dagen natuurlijk. Ook in het weekend wordt er steeds vaker een kinderfeestje georganiseerd, vooral als allebei de ouders werken.
Het voordeel van een LEGO partij’tje vieren, is da je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. En hoe gek je het maakt ligt vaak aan het budget dat je er voor over hebt en hoe creatief jij zelf ben. LEGO huren doe je makkelijk bij ons; dat kun je alvast afstrepen bij het regelen voor jouw kinderfeestje LEGO.

LEGO partij’tje thuis

 1. Prik een datum voor het kinderfeestje LEGO
 2. Nodig de kinderen uit
 3. Zorg voor LEGO en aankleding
 4. Maak een planning en een plan B
 5. Zorg dat je alles in huis heb
 6. Regel een bedankje
 7. Have fun!

1. Prik een datum

Het lijkt zo makkelijk; een datum prikken voor het kinderfeestje LEGO. Maar kinderen en ouders zijn vaak druk, wat het nog wel eens lastig maakt. Ook kan het zijn dat jouw zoon/ dochter jarig is in een periode dat er meer kinderen jarig zijn. Het is niet zo handig om een feestje te organiseren als er nog 3 klasgenootjes ook hun feestje vieren.

 • Overleg gerust van te voren even met de ouders van de kinderen waarvan je in ieder geval wilt dat ze er bij zijn. Dat scheelt de teleurstelling dat de beste vriend van je zoon er niet bij kan zijn.
 • Ook kun je er voor kiezen om de uitnodiging eerst via Whatsapp naar de ouders te sturen. Als je weet dat iedereen kan (of in ieder geval de kinderen die jouw zoon of dochter er in ieder geval bij wil hebben), dan kun je verder gaat met het plannen van het kinderfeest.

2. Nodig de kinderen uit

Daarna nodig je alle kinderen uit! Want zonder de kinderen, geen feestje! Zorg voor een leuke LEGO uitnodiging. Maak hem zelf of koop er gewoon een. Bekijk hier onze inspiratie voor een LEGO uitnodiging.

Dit moet er in ieder geval op de uitnodiging staan;

 • Datum
 • Begin- en eindtijd
 • Wil je dat de kinderen worden opgehaald of breng je ze thuis? Het heeft allebei voor- en nadelen, maar zorg dat het in ieder geval op de uitnodiging staat.
 • Heeft de jarige een verlanglijstje? Zet dit er gerust even bij; veel ouders vinden dit fijn. Hulp nodig bij wat te vragen? Kijk even hier, bijvoorbeeld bij cadeau jongen 7 jaar of cadeau jongen 8 jaar.

Sommige scholen hebben de regel dat je op school en het schoolplein geen uitnodigingen mag uitdelen. Geen probleem; breng ze bij de kinderen langs! Lekker op de fiets, met de step of lopend. Hebben jullie gelijk wat beweging!

3. Zorg voor LEGO en aankleding

Een feestje wordt net iets feestelijker als het allemaal gezellig aangekleed is. Dit geldt voor ieder feestje, maar zeker voor het kinderpartij’tje.

 • Wat dacht je van een LEGO banner met eigen naam, de naam van de jarige natuurlijk om precies te zijn.
 • Met leuke fotoprops kan iedereen gezellig op de foto; leuk als ook als aandenken voor later.
 • Een LEGO piniata maakt het kinderfeestje LEGO helemaal compleet; of deze welke vind jij leuker?!

4. Maak een planning en een plan B

Een kinderfeestje is voor veel kinderen geweldig, maar kost ook veel energie! Ook voor de jarige; hou hier rekening mee. Dit geldt voor jonge kinderen, maar zeker ook voor wat oudere kinderen.

5. Regel een bedankje

6. Zorg dat je alles in huis heb

7. Have fun!

Nog meer tips kinderfeestje

 • Ken je de regel over het aantal kinderen wat je uitnodigt? Als de jarige 5 wordt, nodig dan maximaal 5 kinderen uit. Inclusief de jarige heb je dan 6 kinderen. Is het de 6e verjaardag van jouw zoon of dochter? Dan kun je 6 kinderen uitnodigen en zo ieder jaar een kindje meer.
 • Heeft de jarige nog broers of zussen? Probeer hier een oppas of speelafspraakje voor de regelen. Niet alleen als je jonger zijn, maar ook als ze ouder zijn. Dan heeft de jarige echt de aandacht voor zichzelf en dat is echt fijn! Zijn ze echt beste vriendjes en kunnen ze geen feestje zonder elkaar voorstellen? Dan is het natuurlijk een ander verhaal.
 • Zorg dat het kinderfeestje niet te lang duurt. Voor 5 jarige is een feestje van 2 a 2,5 uur echt prima. Een feestje dat langer duurt is zeker niet altijd leuker!

Voorbereidingen voor het kinderfeestje

 • Het feestje begint natuurlijk met de uitnodiging kinderfeestje lego!

LEGO kinderfeestje thuis organiseren

Je kunt het kinderfeestje met legosteentjes natuurlijk organiseren zoals je zelf wilt, maar wij geven je graag wat tips.

 • Zingen & cadeautjes uitpakken, LEGO cakeje, limonade
 • LEGO bouwen; maak jouw mooiste LEGO creatie (vrij bouwen).
 • LEGO spelletjes, zoals LEGO prik je (ezeltje prik je), bingo, racebaan, quiz, speurtocht, snelbouwwedstrijd en meer
 • Uitreiking diploma en kleine goodiebag

Voorbeeld planning van het kinderfeestje LEGO

Ieder feestje is weer anders; kijk dus zeker naar de jarige en de andere feestvierders. Het is handig om een draaiboek lego feestje te hebben, maar zorg ook dat je flexibel kunt zijn.

 • Begin met het uitpakken van de cadeaus, door middel van een kort spelletje. Voor de vorige zijn de cadeaus heel spannend en anders blijft hij of zij hier waarschijnlijk erg druk over.
 • Komen de kinderen uit school en eten ze bij jullie? Dat kan gezellig na het uitpakken van de cadeautjes.
 • Daarna kan er gebouwd gaan worden voor het LEGO Museum! Brainstorm samen met de groep; wordt het een hoge toren, een parkeergarage, een dierentuin of toch een kasteel?
  Na het bouwen worden de bouwwerken op een plek gezet, het museum. Als de kinderen opgehaald worde door de ouders, dan kunnen alle ouders nog even door het museum lopen.
 • Daarna kun je een korte quiz of speurtocht (buiten of in huis) doen.
 • Dit wordt gevolgd door de LEGO Bingo; een favoriet onderdeel bij de kinderen.
 • Afhankelijk van de van de tijd kunnen wij nu nog wat korte spelletjes doen, zoals racen, LEGO prikje, wie bouwt de hoogste toren of een ander spelletje. Er zijn natuurlijk genoeg lego spelletjes kinderfeestje.
 • Als afsluiting kun je een diploma en/of een goodiebag geven. Zorg ook dat er sowieso 1 groepsfoto wordt gemaakt waarbij de jarige natuurlijk het middelpunt is. Leuk!
 • Groepen die direct uit school starten met het feestje kiezen er vaak voor om het feestje te starten met broodjes knakworst, het cake’je is dan ter afsluiting. Mocht het feestje juist aan het einde van de middag eindigen, dan is het ook mogelijk om af te sluiten met broodjes knakworst.

Hou er rekening mee dat kinderen net zo veelzijdig zijn als LEGO; en dat daarom geen enkel feestje hetzelfde kan zijn. Kijk goed naar de leeftijd van de kinderen en hoe ze zich gedragen tijdens het feestje. De enge groep bouwt het liefst de hele middag met de bouwsteentjes en heeft verder niets nodig. Andere kinderen vinden de afwisseling met spelletjes doen juist heel fijn. Bepaal zelf een richting, maar pas het zeker aan als je ziet dat de groep dit nodig heeft.

Aankleding van het LEGO feestje

Natuurlijk is het leuk als het kinderfeestje is een kamer is, met LEGO sfeer.

 • Heeft jouw zoon of dochter LEGO posters? Hang ze mooi op! Vaak kun je er ook nog wat wat uitprinten.

Activiteiten van het feestje

 • Zorg dat iedereen een mooi diploma mee krijgt, als aandenken aan het kinderfeestje met LEGO.

Voor welke leeftijd is een LEGO feestje leuk?

 • Ieder kind is natuurlijk verschillend, maar onze ervaring is dat de feestjes het leukste zijn voor kinderen vanaf 6 jaar tm 10 jaar.

Is het LEGO feestje ook leuk voor meisjes?

 • Jazeker, voor meisjes is het ook leuk! Er zijn ook veel meisjes die hun feestje bij ons vieren. Verder zijn bijna 80% van alles feestjes gemengd, dat wil zeggen met jongens en meisjes. De meeste LEGO die wij hebben is gemengde LEGO, dat wil zeggen dat het niet van een specifiek thema is. Ook hebben wij Friends LEGO, waar meisjes regelmatig voor kiezen. Hier hebben wij dan een speelkleed op de grond voor.

Waarom organiseer je een LEGO feestje thuis?

Een lego feestje thuis vieren heeft heel veel voordelen! Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, zo lang als je wilt en je nodig zoveel kinderen uit als je zelf wilt. Nog een voordeel, dat het niet uitmaakt waar je woont! Organiseer jouw LEGO  kinderfeestje den haag,

Kun je ook met 2 jarigen een kinderfeestje geven?

Ja natuurlijk, kan natuurlijk ook prima!

Nodig je ook de broer/ zusjes van de jarige uit?

Soms zijn er ouders die een jonger broertje en/of zusje meenemen tijdens het feestje. Achteraf geven ouders vaak aan dat dit niet echt handig was. De reden hiervan is dat de aandacht dan teveel verdeeld moet worden, terwijl je natuurlijk gewoon lekker de aandacht bij de jarige wilt houden. Ons advies is dan ook om te kijken of je hier een oppas voor kunt regelen. Als het om een wat ouder broertje/ zusje gaat, een die mee kan doen met het feestje, dan is het natuurlijk geen probleem. Tenzij je weet dat de jarige dat echt niet leuk vind; zorg er dan ook voor dat hij of zij een middagje ergens kan spelen.