Blog

Home   »   LEGO teambuilding

Organiseer een LEGO teambuilding; dit is een echte aanrader als je op zoek bent naar een leuke activiteit met collega’s. Je denkt misschien dat LEGO alleen voor kinderen is, maar het is echt een activiteit voor jong en oud. Huur LEGO bij ons, organiseer een LEGO middag, avond of zelfs een hele dag op het werk en ontdek de voordelen van een LEGO workshop volwassenen! Wij vertellen je graag hoe en waarom.

10 redenen voor een LEGO teambuilding dag

Hier zijn 10 redenen waarom een LEGO teambuilding dag, middag of avond een geweldige keuze is:

1. Samenwerking: LEGO-teamactiviteiten bevorderen samenwerking tussen teamleden. Het bouwen van LEGO-constructies vereist dat teamleden effectief communiceren, taken verdelen en samenwerken om het gewenste resultaat te bereiken.

2. Creativiteit: LEGO is een krachtig instrument om creativiteit te stimuleren. Iedereen is gek op LEGO en wil gelijk aan de slag met de bouwblokjes. Het bouwen met LEGO stelt deelnemers in staat om hun verbeeldingskracht te gebruiken en innovatieve oplossingen te bedenken.

3. Probleemoplossende vaardigheden: de LEGO teambuilding stelt de deelnemers voor uitdagingen en complexe problemen die moeten worden opgelost. Dit helpt bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden en het vermogen om situaties vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

4. Communicatie: LEGO-activiteiten vereisen heldere communicatie tussen teamleden. Het uitwisselen van ideeën, het geven van instructies en het luisteren naar anderen zijn essentiële vaardigheden die tijdens de activiteiten worden versterkt.

5. Teamdynamiek: Een LEGO teambuilding dag biedt de mogelijkheid om de teamdynamiek te verbeteren. Het werken aan een gemeenschappelijk doel en het overwinnen van uitdagingen versterkt de band tussen teamleden en bevordert een positieve werkcultuur.

6. Stressvermindering: LEGO-activiteiten zijn leuk en ontspannend. Het bouwen met LEGO kan helpen stress te verminderen en een positieve sfeer te creëren waarin teamleden kunnen ontspannen en genieten van de activiteit.

7. Innovatie: LEGO inspireert innovatief denken. Het moedigt deelnemers aan om buiten de gebaande paden te denken, nieuwe ideeën te verkennen en originele oplossingen te bedenken.

8. Vertrouwen opbouwen: Samen bouwen aan LEGO-constructies bevordert vertrouwen tussen teamleden. Het delen van ideeën, het accepteren van elkaars bijdragen en het gezamenlijk oplossen van uitdagingen creëren een gevoel van vertrouwen en verbondenheid.

9. Positieve werkcultuur: Een LEGO-teambuildingdag draagt bij aan een positieve werkcultuur. Het plezier en de interactie tijdens de activiteit creëren een stimulerende omgeving waarin teamleden elkaar beter leren kennen en genieten van hun samenwerking.

10. Langdurige impact: Een LEGO-teambuildingdag kan een langdurige impact hebben op de teamdynamiek en de werkomgeving. De vaardigheden en lessen die tijdens de activiteit worden geleerd, kunnen worden toegepast in het dagelijkse werk, waardoor een blijvende positieve verandering ontstaat.

Kortom, een teambuildingsdag met LEGO biedt talloze voordelen voor het team en de organisatie. Het stimuleert samenwerking, creativiteit en communicatie, bouwt vertrouwen op en bevordert een positieve werkcultuur. Het is een investering die niet alleen een leuke ervaring biedt, maar ook langdurige impact heeft op de groei en ontwikkeling van jouw team. Dus waar wacht je nog op? Organiseer een LEGO-teambuildingdag en bouw aan succes met jouw team!

Tips voor het organiseren van een LEGO workshop

Het succesvol organiseren van een teambuilding activiteit op het werk vereist enige planning en organisatie. Hier kun je iemand voor inhuren, maar je kunt het ook zeker zelf organiseren. Hier zijn een paar tips om het meeste uit deze activiteit te halen en er een actieve teamdag van te maken.

Bepaal duidelijke doelen

Bepaal duidelijke doelen die je wilt bereiken met de LEGO-teamactiviteit. Dit kan het verbeteren van communicatie, het versterken van samenwerking of het bevorderen van creativiteit zijn. Door specifieke doelen te stellen, kunnen medewerkers zich richten op het gewenste resultaat en het meeste uit de activiteit halen.

Maak teams

Verdeel medewerkers in teams van verschillende afdelingen of functies om interdisciplinaire samenwerking te bevorderen. Dit helpt bij het doorbreken van silo’s en het bevorderen van samenwerking tussen verschillende delen van de organisatie.

Zorg voor LEGO en begeleiding

Zorg ervoor dat er voldoende LEGO bouwsteentjes beschikbaar zijn. Het LEGO huren kan makkelijk bij ons, dus dat is weer een zorg minder. Zorg ook dat er begeleiding aanwezig is om de teams te ondersteunen. Dit kan collega zijn die niet binnen deze scoop valt of je kunt een extern iemand inhuren.
De begeleiding kan helpen bij het stimuleren van creativiteit, het oplossen van technische problemen en het bevorderen van een positieve sfeer.

Plezier en ontspanning

Een LEGO-workshop is niet alleen leerzaam, maar ook leuk en ontspannend. Het biedt een welkome afwisseling van de dagelijkse werkzaamheden en geeft medewerkers de kans om even los te komen van de gebruikelijke werkdruk. Dit helpt bij het verminderen van stress en bevordert een positieve werkomgeving.
Zorg bijvoorbeeld ook voor een leuke en korte LEGO challenge, zoals het bouwen van de hoogste toren.

Waarom een LEGO teambuilding

Dus nog even voor de zekerheid; een LEGO workshop is een slimme keuze is voor teambuilding binnen het bedrijf! Het zal zeker helpen om de sfeer en werkcultuur tussen de collega’s te verbeteren. Het LEGO huren doe je eenvoudig bij ons en het organiseren doe je makkelijk zelf. Door het bouwen met de bouwsteentjes worden de teams uitgedaagd om samen te werken, nieuwe ideeën te genereren en gezamenlijk doelen te bereiken.

Ben je op zoek naar leuke ideeen voor LEGO teambuilding? Kijk dan eens op ons Pinterest account.