Selecteer een pagina

Blog

Home   »   Organiseer een LEGO feestje thuis!

Kies er dit jaar eens voor om dit jaar een LEGO feestje thuis te organiseren! Dit biedt tal van voordelen, zoals comfort en gemak, waardoor zowel kinderen als ouders zich op hun gemak voelen in een vertrouwde omgeving. Ook heb je meer flexibiliteit in planning en activiteiten, en is vaak goedkoper dan het huren van een externe locatie.

LEGO feestje thuis

Wij vinden het grootste voordeel van een LEGO feestje thuis, dat je gewoon flexibeler bent. Ja natuurlijk maak je een planning, maar je kunt er makkelijk vanaf wijken. Zijn de kinderen erg druk en moeten ze even hun energie kwijt? Dan kunnen ze gewoon even in de tuin spelen. Heb je een kindje dat erg overprikkeld is, dan kun je makkelijk even een LEGO filmpje opzetten.
Thuis heb je de vrijheid om het feestje volledig naar wens aan te passen, van decoratie tot snacks. En met de gehuurde LEGO van 123bouwsteentjeshuren.nl wordt dit niet alleen makkelijk, maar ook ongelooflijk leuk en creatief. Hier is hoe je een succesvol LEGO feestje thuis kunt organiseren.

Feestje voor alle leeftijden

Bij een feestje met LEGO wordt al snel gedacht aan kinderfeestjes, maar dat hoeft natuurlijk niet. Door de aantrekkingskracht van LEGO is het echt geschikt voor mensen van alle leeftijden! Dit zijn wat voorbeelden van hele leuke doelgroepen;

 • LEGO feestjes zijn natuurlijk ideaal voor kinderen van verschillende leeftijden, vooral tussen 4 en 12 jaar, omdat LEGO de creativiteit stimuleert en geschikt is voor verschillende ontwikkelingsniveaus.
 • Ook voor tieners die nog steeds van LEGO genieten, kunnen meer geavanceerde en thematische bouwprojecten worden georganiseerd, zoals het nabouwen van bekende bouwwerken of het creëren van eigen ontwerpen. Of wat dacht je van het maken van een stopmotion filmpje?
 • Volwassenen die fan zijn van LEGO, de AFOLS kunnen ook genieten van een LEGO-themafeest, vooral als het gaat om meer complexe bouwprojecten of thematische creaties gericht op volwassenen.
 • Een LEGO feestje kan een leuke activiteit zijn voor een familiedag of -bijeenkomst, waarbij zowel kinderen als volwassenen samenwerken aan bouwprojecten. Misschien dat je hier alleen wat meer ruimte voor moet hebben als je dat je thuis hebt. Kijk ook eens bij onze tips voor LEGO familiedag activiteiten.

Activiteiten voor een LEGO feestje

Maar wat doe je dan tijdens het feestje thuis? Dit zijn een aantal mogelijkheden

 • Laat de kinderen hun creativiteit tonen door met de gemengde LEGO stukjes te bouwen wat ze maar willen. Als je het lastig vinden om wat te bedenken, bouw dan een huisje. Vaak worden kinderen hier al snel creatief van en maken ze hun eigen versie ervan.
 • Stel een thema in, zoals ruimteschepen of sprookjeskastelen, en daag gasten uit om iets te bouwen dat bij het thema past. Bij een kinderfeestje kun je ook vragen of kinderen zich zo willen verkleden.
 • Wie kan het snelst een bepaald object bouwen? Dit zorgt voor een leuke en energieke activiteit en is vooral populair bij de wat oudere doelgroep.
 • Bij een kinderfeestje kun je natuurlijk ook leuke spelletjes doen die met LEGO te maken hebben. Kijk hier onze tips voor  LEGO spelletjes kinderfeestje.

Goed om rekening mee te houden

 • Zorg voor voldoende ruimte waar gasten lekker kunnen bouwen. Jonge kinderen kunnen prima op de grond zitten en dan kun je de LEGO op grote kleden neerleggen. Grote tafels zijn iets meer comfortabel, vooral als de kinderen wat ouder zijn en bij volwassenen.
 • Houd rekening met de leeftijd van de gasten. Voor jongere kinderen kan Duplo van 123bouwsteentjeshuren.nl een veiligere optie zijn.
 • Bepaal hoe lang het feestje zal duren. Dit helpt bij het plannen van de activiteiten en zorgt ervoor dat kinderen niet overprikkeld raken. Onze ervaring is dat een feestje van 2 uur bij kinderen van 4 en 5 jaar prima is. Als ze ook blijven eten, dan komt deze tijd er nog bij. Naarmate de kinderen ouder worden, kun je er per jaar een half uurtje bij optellen.

Voordelen van een LEGO feestje thuis

Wij noemden al even een aantal voordelen van een feestje thuis; dit zijn ze nog een keertje op een rijtje;

 • Thuis zijn zowel kinderen als volwassenen vaak meer ontspannen en op hun gemak. Een vertrouwde omgeving kan helpen om eventuele spanning of angst, vooral bij jongere kinderen, te verminderen.
 • Het houden van een feestje thuis bespaart geld dat anders besteed zou worden aan het huren van een locatie, catering en andere gerelateerde kosten. Je hebt ook de flexibiliteit om zelf eten en drinken te verzorgen, wat vaak goedkoper is.
 • Thuis heb je de volledige controle over de planning en de activiteiten. Je kunt het feestje zo lang of kort maken als je wilt en activiteiten aanpassen aan de interesses en leeftijden van de gasten.
 • Je kunt het feestje personaliseren met zelfgemaakte decoraties, eigen thema’s en activiteiten die speciaal zijn afgestemd op de interesses van de jarige of de groep.
 • Thuisfeestjes maken het makkelijker om toezicht te houden op de kinderen, waardoor je een veiligere omgeving voor jonge gasten creëert. Je kunt gemakkelijker inspelen op eventuele problemen die zich voordoen.
 • Alles wat je nodig hebt is binnen handbereik. Je hoeft geen spullen naar een andere locatie te vervoeren en je kunt gemakkelijk toegang krijgen tot extra voorzieningen of materialen indien nodig.
 • Thuisfeestjes bieden vaak een warmere en meer intieme sfeer. Dit kan vooral fijn zijn voor kleinere groepen en zorgt voor een meer persoonlijke viering.

Een LEGO feestje thuis organiseren met de hulp van 123bouwsteentjeshuren.nl is een fantastische manier om creativiteit en plezier te combineren. Het biedt een unieke ervaring die zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken. Met de juiste planning, activiteiten en decoraties wordt jouw LEGO feestje een gebeurtenis waar nog lang over nagepraat zal worden. Dus, verzamel je vrienden en familie en bouw samen herinneringen met LEGO!