Selecteer een pagina

Blog

Home   »   Familiedag activiteiten; organiseer een LEGO familie dag!

Ben je op zoek naar leuke familiedag activiteiten? Hebben jullie ook wel eens een familiedag? Dit kan een leuke traditie zijn, vooral als de familie steeds groter wordt en het lastiger is om elkaar regelmatig te zien. Zo blijven de familiebanden en kun je mooie herinneringen maken. Onze tip; organiseer een LEGO familie dag! Wat is er leuker om voor een LEGO familiedag te gaan? Een familiedag met het thema LEGO is een originele manier om jong en oud samen te brengen rond een universeel geliefde activiteit. Leuk voor jong én oud dus!

Wat is leuk om te doen met een familiedag?

Als je op zoek bent naar Familiedag activiteiten, dan zoek je iets wat leuk is voor jong en oud. Het kan tenslotte zo maar zijn dat jouw jongste deelnemer een jaar of 3 is en dat jouw oudste deelnemer al een ruim de 80 is gepasseerd.

Waarom een familiedag met LEGO

Je vraagt je misschien af; waarom zou ik een familiedag organiseren in het LEGO thema? Is dat niet alleen leuk voor kinderen, voor jongens? Maar zeker niet! LEGO is meer dan speelgoed; het is een medium dat verbeelding, probleemoplossing en fijne motoriek bevordert. Voor een familiedag betekent dit dat elk familielid, ongeacht de leeftijd, mee kan doen en plezier kan hebben. De flexibiliteit van LEGO laat toe dat elk bouwwerk zo simpel of geavanceerd kan zijn als de bouwer zelf wil.

Kies een thema

Bij het plannen van een LEGO-familiedag is het belangrijk om te beginnen met een thema. Dit kan variëren van avontuurlijke piratenschepen en middeleeuwse kastelen tot moderne steden en ruimteverkenningen. Of wat dacht je van een heuze LEGO MASTERS familiedag? Vind je het lastig om een specifiek thema te kiezen? LEGO op zich is natuurlijk ook al een prima en duidelijk thema!

De organisatie

Daar ga je natuurlijk de familie uitnodigen.

 • Begin hiervoor met een datumprikker; zodat je geen datum kiest waarop niemand kan.
 • Als er een geschikte datum is gevonden ga dan op zoek naar een locatie. Dit kan bij iemand thuis zijn, maar als de familie wat groter is dan zal dit snel te klein zijn. Een gehuurde zaal is dan vaak een betere optie. Als je mooi weer verwacht, dan kan het natuurlijk ook in de tuin of in een park.
 • Begin daarna met het uitnodigen van familieleden; natuurlijk met uitnodigingen die passen bij het LEGO-thema. Je kunt ze digitaal versturen; maar echte kaarten zijn zoveel leuker!

Op de dag zelf, . Organiseer de gehuurde LEGO sets in categorieën – bijvoorbeeld kleuren, grootte van de blokken, of thema’s – zodat de bouwers gemakkelijk kunnen vinden wat ze nodig hebben.

Familiedag activiteiten met LEGO thema

Je weet nu de datum en de locatie van de familiedag. Maar wat ga je verder doen? Hier zijn enkele ideeën voor activiteiten en spellen die je kunt plannen:

 1. Vrije Bouw: Laat de verbeelding de vrije loop waarbij iedereen zijn eigen creatie kan bouwen. Spreek een tijd af en iedereen kan lekker bouwen.
 2. Bouwwedstrijd: Stel een tijdslimiet in en laat teams strijden om de beste creatie binnen het thema.
 3. Estafettebouw: Elke deelnemer voegt in een estafettestijl een stuk toe aan het bouwwerk.
 4. LEGO Zoektocht: Verstop speciale LEGO-stukken rond de locatie voor een speurtocht.
 5. LEGO Quiz: Test de kennis van de familie over de geschiedenis en leuke feiten van LEGO. Je kunt hier bijvoorbeeld een leuke Kahoot van maken.

Verdere voorbereidingen

Wat moet je verder nog voorbereiden voor de LEGO familiedag?

 • Misschien wel het belangrijkste voor deze dag; LEGO huren! Natuurlijk heeft iedereen zelf bouwsteentjes, maar wil je die echt allemaal door elkaar doen? Het LEGO huren via 123bouwsteentjeshuren.nl is zo makkelijk en leuk!
 • Zorg voor eten en drinken tijdens deze dag. Het ligt er natuurlijk aan hoe lang de dag is, of je ook een lunch en of diner moet regelen.
 • Snacks en drinken heb je in ieder geval nodig. Als je het helemaal passend wilt maken, dan doe je deze in het thema. Denk aan cakejes versierd met LEGO-blokken of LEGO chocolade figuurtjes. Zorg ook voor gezonde opties voor een evenwichtig aanbod.
 • Zorg ervoor dat er voldoende tafels en stoelen zijn waar de familie kan bouwen. Het kan natuurlijk ook op kleden op de grond, maar dit is voor volwassen vaak wat minder prettig.
 • Veiligheid is belangrijk, vooral met kleine LEGO-stukjes. Zorg voor een veilige speelomgeving, vooral voor de allerjongsten. Voor de allerkleinste kun je DUPLO huren of de grote bouwblokken huren; succes verzekerd!
 • Leg de dag vast door foto’s te maken van de creaties en de bouwers in actie. Je kunt zelfs een ‘fotomuur’ maken waar creaties en hun bouwers op worden geëerd.

Afsluiting Als de dag ten einde komt, laat dan iedereen hun creaties presenteren. Dit zorgt voor een gevoel van voldoening en sluit de dag af op een positieve noot. Je kunt zelfs kleine prijzen of certificaten uitdelen voor deelnemers.

Het organiseren van een LEGO-familiedag met gehuurde sets is een fantastische manier om binding, samenwerking en creativiteit te bevorderen. Het is een herinnering die nog lang zal nazinderen in de familiegeschiedenis. En het mooiste? Door LEGO te huren, kan deze ervaring op een kosteneffectieve en duurzame manier worden gecreëerd, zodat je de magie van het bouwen keer op keer kunt herbeleven.